Acasă Stiri Constanta Au distrus muniție neexplodată din cele două războaie mondiale VIDEO

Au distrus muniție neexplodată din cele două războaie mondiale VIDEO

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a executat, în data de 05.10.2022, o misiune de distrugere a muniției asanate pe teritoriul județului.

Astfel, la Poligonul Complex de Trageri Capu Midia aparținând Ministerului Apărării Naționale, au fost distruse prin explozie, folosind procedeul electric, 384 elemente de muniție din Primul și al Doilea Război Mondial, după cum urmează: proiectile de artilerie de diferite calibre și muniție de infanterie (cartușe, grenade ofensive și defensive, bombe de aviație).

O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia. Pirotehnicienii sunt pregătiți să gestioneze astfel de situații și doar aceștia le pot transporta și distruge în condiții de siguranță.

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentVIDEO. Ziua Educației marcată de Consiliul Județean Călărași
Articolul următorUnul dintre oțeturile comercializate pe piață, retras temporar de la comercializare de ANPC, este acid acetic