Acasă Stiri Dolj Germania, supărată că SUA vinde prea scump gazele

Germania, supărată că SUA vinde prea scump gazele

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a reproşat miercuri mai multor „ţări prietene”, în primul rând SUA, că vând la preţuri „astronomice” gazele care le înlocuiesc pe cele din Rusia, scrie Agerpres, citând AFP.

„Anumite ţări, chiar prietene, obţin adesea preţuri astronomice”, a declarat oficialul într-un interviu acordat ziarului regional Neue Osnabruecker Zeitung. „Asta creează o problemă”, a apreciat el, adăugând că a cerut Comisiei Europene să „discute” cu statele respective.

După ce a invadat Ucraina şi a fost sancţionată de Occident, Rusia a redus mai întâi semnificativ livrările de gaz către Germania, iar la începutul lui septembrie le-a sistat. Înainte de conflict, gazul rusesc reprezenta 55% din importuri.

Prin urmare, Berlinul a fost nevoit să îşi diversifice furnizorii şi a crescut considerabil volumul achiziţiilor de gaze naturale lichefiate (GNL), mult mai scumpe. La fel au procedat şi alte ţări europene,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentRamzan Kadîrov susţine că Putin l-a promovat general-colonel
Articolul următorCristina Elena DINU: „Majorarea pensiilor nu este doar posibilă economic, ci și absolut necesară pentru pensionari”