Acasă Stiri Olt Lovitură DURĂ pentru toți românii care au credite la băncile comerciale. Decizia...

Lovitură DURĂ pentru toți românii care au credite la băncile comerciale. Decizia BNR

14
0

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a majorat, în ședința de miercuri, dobânda de politică monetară la 6,25%, mai mult decît estimau analiștii. În aceste condiții, ratele românilor care au credite în băncile comerciale vor crește din nou, arată realitatea.net.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2022, a hotărât următoarele majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,25 la sută pe an, de la 5,50 la sută pe an, începând cu data de 6 octombrie 2022. și a ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 7,25 la sută pe an, de la 6,50 la sută pe an, și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 5,25 la sută, de la 4,50 la sută pe an, începând cu data de 6 octombrie 2022.

Astfel, BNR urmărește păstrarea controlului ferm asupra lichidității de pe piața monetară și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentUn comisar șef de poliție și un avocat, REȚINUȚI de procurorii DNA pentru trafic de influență
Articolul următorBărbat ARESTAT preventiv pentru PORNOGRAFIE INFANTILĂ. Cine este individul și ce a făcut cu mai multe minore