Acasă Stiri Gorj M.A.I.: Statutul Polițistului trebuie schimbat

M.A.I.: Statutul Polițistului trebuie schimbat

În vederea reducerii deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost operaționalizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire inițială a ofițerilor de poliție, anunță MAI.

În urma susținerii concursului de admitere, s-a constatat că aproximativ 90% sunt agenți de poliție încadrați în unități ale MAI.

Având în vedere această situație, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluțiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ținând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezența obligatorie în instituția de învățământ pe toată durata lui.

În acest sens,  a fost elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență care să modifice Statutul Polițistului, fiind reglementată posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentImaginea zilei! ”Frica păzește pepenii”…de amendă!
Articolul următorOperațiune antidrog. Percheziții în 12 județe