Acasă Stiri Giurgiu EVENIMENT | Grupul PIRIOU – Shipyard ATG Giurgiu a lansat astăzi la...

EVENIMENT | Grupul PIRIOU – Shipyard ATG Giurgiu a lansat astăzi la apă o navă de cercetare și pasageri pentru voiaje de zi. (VIDEO + GALERIE FOTO)

118
0


Joi, 20 octombrie 2022, în Șantierul Naval Giurgiu a mai avut loc o premieră. Grupul Piriou – Shipyard ATG Giurgiu a lansat la apă o navă de cercetare și Pasageri pentru voiaje de zi, REXDAN. 
Este vorba despre o navă autopropulsată de tip monocorp, pentru navigația fluvială, de cercetare a mediului pe fluviul Dunărea, Delta Dunării și căile navigabile conexe. Beneficiar este Universitatea ”Dunărea de jos” din Galați.

Nava este dotată cu laboratoare mobile pentru cercetări de mediu inclusiv echipamente de prelevare, capabilități si procesare datee hidrologice inclusiv batimetrie (n.red.- Ramură a hidrometriei care se ocupă cu măsurarea adâncimii apei în mări, lacuri și râuri), echipamente pentru monitorizarea și cercetarea biodiversității și atmosferei.
Ea este concepută totodată și ca navă de pasageri pentru voiaje de scurtă durată și ne referim aici la experți și cercetători, precum și cei aflați în stagii, cât și ca suport pentru organizarea de conferințe.

Articolul precedentCe se întâmplă cu programul „Cornul și laptele”, dedicat elevilor giurgiuveni
Articolul următorȘeful Compartimentului Urbanism, Răzvan Retezeanu, pus sub control judiciar pentru 60 de zile