Acasă Stiri Gorj ITM Gorj, controale în minerit, spital și la silozurile de cereale

ITM Gorj, controale în minerit, spital și la silozurile de cereale

4
0

În perioada 14-18 noiembrie 2022 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat un număr de 56 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare de 115.000 lei și dispuse 116 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a derulat pe parcursul anului 2022 acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși riscurilor de explozie și incendiu în silozurile de cereale, în fabricile de băuturi alcoolice, în rafinării, în industria minieră și în spitale. Au fost verificați 15 angajatori, fiind aplicate 7 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și dispuse 9 măsuri de intrare în legalitate.
Obiectivele acțiunii au constat în:
-diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii din domeniile de activitate vizate de acțiune;

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentDirector adjunct DSVSA Giurgiu, Mădălina Stocheci: „Instituția noastră demarează controale pentru depistarea transporturilor de animale vii și produse de origine animală, ce încalcă legislatia în vigoare…!”
Articolul următorPrețurile carburanților continuă să crească: Ce se va întâmpla cu măsura de compensare cu 50 de bani