Acasă Stiri Olt România scapă de MCV. Raport CE: Legile justiției asigură independența sistemului judiciar

România scapă de MCV. Raport CE: Legile justiției asigură independența sistemului judiciar

Comisia Europeană cere ridicarea MCV pentru România, într-un raport discutat, marți, în Colegiul Comisarilor. Conform Raportului, România a făcut progrese în privința reformelor în Justiție și cele trei legi adoptate recent de Parlament asigură independența sistemului judiciar. 

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

Raportul Comisiei Europene privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei apreciază progresele realizate de România în privinţa recomandărilor şi îndeplinirea condiţionalităţilor MCV de la raportul precedent, din iunie 2021.

Evaluarea „remarcă pozitiv eforturile semnificative ale României pentru implementarea tuturor acestor recomandări prin legi,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentMisiune de salvare: Pompierii din Alba Iulia intervin pentru salvarea unui câine, care a căzut într-o fântână
Articolul următorUcraina, atac cu drone asupra Crimeei! Autoritățile ruse din peninsulă susțin că este atacat Sevastopol. Ținta pare să fie flota rusă de la Marea Neagră!