Acasă Stiri Olt Organizația Salvați Copii pune în lumină problemele cu care se confruntă elevii...

Organizația Salvați Copii pune în lumină problemele cu care se confruntă elevii cu cerințe educaționale speciale

18
0

În 54,7% dintre școlile unde învață și elevi cu cerințe educaționale speciale (CES), consilierul școlar vine doar săptămânal/ocazional, în vreme ce  44,3% beneficiază de serviciile unui consilier școlar permanent. Pentru a sprijini din punct de vedere educaţional şi social copiii din familii defavorizate socio-economic şi copiii cu cerinţe educaţionale speciale, din anul 2020 Salvaţi Copiii derulează 7 programe locale, în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Giurgiu, Vaslui şi municipiul Bucureşti, prin proiectul „O şcoală pentru fiecare”.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-14 noiembrie 2022 în rândul a 192 de respondenti, directori de școli și profesori. În școlile respondente, au fost identificati 1.125 de copii cu CES, în condițiile în care în aceste școli învață aproximativ 50.000 de elevi; dintre aceștia au un diagnostic medical 625, iar dintre cei diagnosticați 375 au recomandare de însoțitor. Totuși, mai puțin de jumătate, doar 125, beneficiază de însoțitor (shadow, părinte însoțitor, profesor itinerant,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentChef Toma, surprize culinare de 1 decembrie, în Cetatea Alba Carolina: ”Vă aștept să sărbătorim cum se cuvine Unirea!”
Articolul următorVine decembrie, luna faptelor bune! Atenție cui donați bani pentru sărmanii județului