Acasă Stiri Giurgiu Dan MOTREANU: „Până în 2026, femeile ar trebui să dețină 40% din...

Dan MOTREANU: „Până în 2026, femeile ar trebui să dețină 40% din pozițiile de top în marile companii listate la bursă.”

Europarlamentarul Dan Motreanu a votat acordul dintre Parlamentul European și Consiliu pentru o noua lege cunoscută sub numele de „Femeile în consiliile de administrație”, care are obiectivul de a asigura echilibrul de gen în rândul administratorilor neexecutivi ai societăților cotate la bursă.

„Noua lege adoptată va introduce proceduri transparente de recrutare în companii, astfel încât cel puțin 40% din posturile de administrator neexecutiv sau 33% din toate posturile de administrator sunt ocupate de membri ai sexului subreprezentat până la sfârșitul lunii iunie 2026. Procedurile de selecție vor trebui să păstreze „meritul” drept criteriu esențial și vor trebui să fie transparente.

În 2021, doar 30,6% dintre membrii consiliilor de administrație ale celor mai mari societăți cotate la bursă din UE erau femei, cu diferențe semnificative între țările Uniunii (de la 45,3% în Franța la 8,5% în Cipru). Chiar dacă reprezentarea a crescut în consiliile de administrație,  » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentGiurgiu: Cod galben de ceață, până la ora 10:00
Articolul următorFinala Cupei Satelor, la Târgu-Jiu