Acasă Stiri Dolj Sute de generatoare electrice, primite de Ucraina din partea oraşelor europene

Sute de generatoare electrice, primite de Ucraina din partea oraşelor europene

Parlamentul European (PE) şi o coaliţie a unor mari oraşe ale ţărilor europene îşi vor uni forţele pentru a dona generatoare electrice şi transformatoare Ucrainei, ţară unde atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice privează o parte a populaţiei de curent şi de alte utilităţi în prag de iarnă, relatează miercuri agenţiile Reuters şi EFE.

Iniţiativa ”Generatoare ale Speranţei” (Generators of Hope) lansată de PE şi de Eurocities, coaliţie ce reuneşte peste 200 de oraşe din 38 de state europene, are în vedere să trimită Ucrainei sute de generatoare electrice chiar în zilele următoare pentru a ajuta populaţia ce se află în faţa unei ierni fără electricitate, încălzire sau apă potabilă.

Zece milioane de ucraineni nu au în prezent electricitate

”Zece milioane de ucraineni nu au în prezent electricitate din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii critice civile”, a declarat la o conferinţă de presă preşedinta PE, Roberta Metsola.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentBelgia a învins Canada la turneul final din Qatar. Victorie cu emoții, după ce nord-americanii au ratat un penalty
Articolul următorBaschet / Stepanovski, dezamăgit de joc și de rezultat! Germanii, hotărâți să se califice