Acasă Stiri Giurgiu Astăzi este ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Cu ce se...

Astăzi este ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. Cu ce se îmbracă în această zi cele mai importante clădiri din orașele lumii…

În fiecare an, la data de 25 noiembrie, este marcată Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.
Începând cu 1981, activiştii pentru drepturile femeii,  ziua de 25 noiembrie este statuată ca Zi împotriva violenţei. Această dată comemorează asasinarea, în 1961, a trei surori Mirabal, activiste din Republica Dominicană.
În acest an, tema zilei este „UNITE!Activism to End Violence against Women & Girls” în traducere: UNITATE! Activism pentru a pune capăt violenţei împotriva femeilor şi fetelor”.
Cu acest prilej  principalele clădiri şi repere ale oraşelor, vor fi îmbrăcate în culoarea portocaliu ce reprezintă un viitor mai luminos, eliberat de orice formă de violenţă îndreptată împotriva femeilor şi fetelor, după cum arată site-ul https://www.un.org/.

Mişcarea #MeToo, fondată de activista Tarana Burke în 2006, a explodat şi a declanşat mobilizarea globală, creând un moment de urgenţă în prevenirea şi răspunsul la violenţa împotriva femeilor şi fetelor.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedent1.260 pachete cu țigarete, ascunse, descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu
Articolul următorFacilitate pentru studenții care lucrează