Acasă Stiri Olt Calendarul creștin-ortodox al zilei: Azi sunt prăznuiți unii dintre cei mai iubiți...

Calendarul creștin-ortodox al zilei: Azi sunt prăznuiți unii dintre cei mai iubiți sfinți

Sfanta Mucenita Ecaterina, fiica principelui Consta, a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.

Sfanta Mucenita Ecaterina are doua viziuni: in prima o vede pe Maica Domnului cu Pruncul in brate. Din cauza faptului ca nu era crestina, nu reuseste sa vada fata Mantuitorului. Acest lucru ii descopera desertaciunea cunostintelor ei si alege sa primeasca Sfantul Botez.

In a doua vedenie i se descopera Hristos, care ii daruieste un inel de logodna, spunandu-i: „Iata, astazi te primesc pe tine mireasa Mie nestricata si vesnica, deci sa pazesti tocmeala aceasta cu dinadinsul si sa nu mai primesti nicidecum alt mire pamantesc”.

In urmatoarea zi, Ecaterina ramane uimita cand vede inelul de logodna pe degetul sau. Este momentul in care viata sa se schimba radical. De acum inainte incepe sa condamne cultul si miturile pagane,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentHoroscop 25 noiembrie 2022. O zi tensionată pentru trei zodii! Atenție, se pot ivi situații conflictuale!
Articolul următorDaniela Preda, educator Montessori: “Acest tip de educație alternativă îi ajută pe cei mici să se descurce în viață” – VIDEO