Acasă Stiri Mehedinti Cât costă brazii naturali de Crăciun. Prețurile anunțate de Romsilva

Cât costă brazii naturali de Crăciun. Prețurile anunțate de Romsilva

14
0

Cât costă brazii naturali de Crăciun. Prețurile anunțate de RomsilvaPeste 30.000 de pomi de Crăciun sunt oferiţi spre vânzare de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, prin unităţile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Preţurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun specia molid cu înălţimea de până în 1,3 metri şi ajunge la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălţimea între 2 şi 3 metri, cei cu înălţimi de peste 3 metri fiind consideraţi comenzi speciale. Este vorba despre prețurile practicate la porțile unităților Romsilva.

Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăţi, adică aproape 75%, sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, precizează instituţia. 
Majoritatea pomilor de Crăciun oferiţi spre vânzare în acest an sunt din specia brad,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentNou manager și zece zile de întârziere la salarii pentru angajații Spitalului Târgu Cărbunești
Articolul următorHoroscop 25 noiembrie 2022. O zi tensionată pentru trei zodii! Atenție, se pot ivi situații conflictuale!