Acasă Stiri Olt Zi importantă în lumea creștin-ortodoxă. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi

Zi importantă în lumea creștin-ortodoxă. Ce sfinți sunt pomeniți astăzi

Sfântul Cuvios Ștefan s-a născut la începutul secolului al VIII lea, în Constantinopol. Din copilărie a cunoscut viața și învățătura tuturor sfinților prăznuiți în Biserică. A fost călugărit la vârsta de 16 ani. Cuviosul Ioan, văzător cu duhul, a zis la venirea Sfântului Ștefan la mănăstire: „Să te binecuvînteze pe tine Dumnezeu, fiule, și să te facă vas de alegere”. Iar părinților lui le-a zis: „Într-adevăr s-a odihnit Duhul lui Dumnezeu peste copilul acesta”.

Dupa multe nevointe, Sfantul Stefan cel Nou se retrage la varsta de 42 de ani intr-o chilie atat de mica, incat cei ce au vazut-o au spus ca este mai degraba un mormant, iar nu locuinta de odihna. Din Sinaxar aflam ca „aici petrecea, vara arzandu-se si iarna inghetand; iar sub imbracaminte avea trupul incins cu fiare si de la umeri pana la mijloc era inconjurat cu alta cingatoare de fier pironit de amandoua partile si pe sub brate cu alta cingatoare de fier.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentPeste 145.000 de turiști au fost cazați în Alba de la începutul anului 2022: Ce pondere au avut străinii
Articolul următorFiul primarului din Bușteni, suspectat de polițiști că fura apă din conducta Hidro Prahova