Acasă Stiri Gorj Ca la noi, la nimeni – România în sărbătoare, de Zilele Naționale!

Ca la noi, la nimeni – România în sărbătoare, de Zilele Naționale!

5
0

Motto: „//Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?/ Țara mea de dor?/ Brațele nervoase, arma de tărie? La trecutu-ți mare, mare viitor//.”
Mihai Eminescu, Din poemul Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie

Anul acesta am avut în calendar, chiar dacă nu-i pentru prima dată, două mari sărbători naționale – una după cealaltă -, mai întâi Ziua Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la Domnul, sărbătoare înscrisă în Calendarul creștin ortodox cu Cruce Roșie, și imediat Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, legiferată astfel de Parlamentul României începând cu anul 1990.
ZIUA NAȚIONALĂ RELIGIOASĂ A NEAMULUI. Desigur, cu mai mulți ani în urmă, am fost și eu la Peștera Sfântului Apostol Andrei, în Dobrogea, pe unde-a trăit cel care a creștinat locuitorii din Sciția Minor, adică pe strămoșii noștri. A trebuit, totuși, să-l ascult pe ÎPS Teodosie, Mitropolitul Dubrogei și Arhiepiscopul Constanței, în cadrul predicii sale din 30 noiembrie,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedent100 de soldaţi, eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina
Articolul următorVrea interzicerea închiderii termocentralelor – Aviz favorabil pentru o lege inițiată de Radu Miruță (USR)