Acasă Stiri Giurgiu Sfinții Trei Ierarhi sărbătoare mare astăzi, cu cruce roșie, în calendarul creștin...

Sfinții Trei Ierarhi sărbătoare mare astăzi, cu cruce roșie, în calendarul creștin ortodox!  Ce nu trebuie să faci niciodată pe data de 30 ianuarie!

5
0

Cine au fost cei trei Ierarhi
Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, sunt sărbătoriți de către creștinii ortodocși în fiecare an, la data  de 30 ianuarie.
Sărbătoarea celor Trei Ierarhi este importantă pentru creștini, fiind cu cruce roșie în calendar. Chiar dacă Biserica Ortodoxă îi sărbătorește împreună, fiecare sfânt are și propria sărbătoare: 1 ianuarie – Sfântul Vasile cel Mare, 25 ianuarie – Sfântul Grigorie Teologul și pe 13 noiembrie pe Sfântul Ioan Gură de Aur.

Cei trei episcopi au avut o influență foarte mare în istoria creștinismului, cu roluri esențiale în conturarea teologiei creștine. Aceștia sunt consideraţi cei mai mari învăţători şi păstori din istoria creştinătăţii şi în același timp niște modele de viaţă duhovnicească.
Ce nu ai voie să faci astăzi 
 Începând cu ziua de 30 ianuarie, vremea începe să se schimbe și apar primele semne ale primăverii.

Articolul precedent6 amendamente USR pentru Bugetul Galațiului
Articolul următorApele Dunării au crescut în ultima săptămână. Care sunt cotele anunțate la Giurgiu, pentru următoarea perioadă. (VIDEO)