Acasă Stiri Giurgiu Criză dramatică în rândul cadrelor medicale! OMS: ” 9 din 10 asistente...

Criză dramatică în rândul cadrelor medicale! OMS: ” 9 din 10 asistente și-au declarat intenția de a renunța la locul de muncă!”

101
0

Conform unui raport regional publicat de OMS/Europa avertizează statele în legătură cu „bomba cu ceas” care amenință sistemele de sănătate din Europa și Asia Centrală: scăderea drastică a personalului medical!
În condițiile în care regiunea se confruntă cu o populație ce îmbătrânește rapid și cu îmbătrânirea forței de muncă din domeniul sănătății, o înmulțire a bolilor cronice și a efectelor pandemiei de COVID-19, raportul atrage atenția asupra colapsului iminent în domenii cheie ale sistemelor de sănătate, în lipsa unor acțiuni politice rapide și concrete care să abordeze în primul rând problema forței de muncă din domeniu.
„Pandemia de COVID-19 nu a făcut decât să accentueze presiunile asupra asistenței medicale, ducând la stres, epuizare și violență îndreptată împotriva lucrătorilor, dintre care mulți și-au părăsit locul de muncă.
În timpul primului val al pandemiei din primăvara anului 2020, regiunea a înregistrat o creștere uluitoare, cu 62%, a absențelor lucrătorilor din domeniul sănătății.

Articolul precedentProducția de țiței a României a scăzut în ianuarie 2023
Articolul următorLectorul universitar Păsătoiu, de la Mușetești, cunoscut om de afaceri a decedat după ce a căzut cu bicicleta