Acasă Stiri Dolj Medicii MedLife explică metodele de terapie fizicală utilizate pentru tratarea herniei de...

Medicii MedLife explică metodele de terapie fizicală utilizate pentru tratarea herniei de disc lombare

76
0

Durerea lombară este una din cele mai comune şi mai complexe suferinţe întâlnite în practica medicală modernă. Aproximativ 25% dintre pacienţii care ajung în cabinetul medicului de familie merg la consultaţii din cauza durerilor lombare. Acestea pot avea numeroase cauze, însă una dintre cele mai frecvente este hernia de disc lombară.

„Discul responsabil de legarea vertebrelor între ele absoarbe şi distribuie greutatea aplicată pe coloana vertebrală. Însă uneori el se poate rupe, producându-se astfel hernia de disc lombară”, explică Conf. Univ. Dr. Adrian Bighea, medic primar medicină fizică și de reabilitare, parte din echipa MedLife Craiova.

Din fericire, există soluții pentru tratarea acestei afecțiuni, iar majoritatea pacienților răspund bine la tratamentul medicamentos și terapia fizicală. Tratamentul herniei de disc lombare se adresează în primul rând durerii lombare şi radiculopatiei (lezarea nervilor – n.r.), care sunt cele mai comune acuze în această afecţiune. Însă are și un rol important în corectarea dezechilibrelor musculare,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentSorin Chiriță, fostul city manager al Bucureștiului, ar veni în locul lui Ovanesian doar dacă…
Articolul următorȘapte clădiri din Municipiul Giurgiu prezintă risc major de prăbușire la cutremur!