Acasă Stiri Giurgiu ANAF Giurgiu : ”Mai sunt doar câteva zile până la expirarea termenului...

ANAF Giurgiu : ”Mai sunt doar câteva zile până la expirarea termenului pentru depunerea Declarației Unice!”          

Săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlinește termenul pentru  depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).
Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care  în    anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere,  venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe    venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări  sociale de sănătate.
Recomandăm ca Declarația Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
      – prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
      -prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

Articolul precedentGiurgiu Servicii Publice: Programul activităților de dezinsecție terestră, privind combaterea insectelor dăunătoare (țânțari, căpușe, etc.), în perioada 15-19. Mai, 2023
Articolul următorGrevă generală în educație