Acasă Stiri Giurgiu Efectele  negative multiple ale înlocuirii sistemelor centralizate de încălzire a blocurilor de...

Efectele  negative multiple ale înlocuirii sistemelor centralizate de încălzire a blocurilor de locuințe din România cu dispozitive termice Industriale alimentate cu gaz natural – Microcentrale de Apartament (2)

21
0

MOTTO: Principiul 15 din Declarația de la RIO a Întâlnirii la nivel înalt pe probleme de mediu din 1992 afirma:  “Unde există amenințări de alterare serioasă sau ireversibilă, lipsa siguranței științifice cu siguranță nu va fi folosită ca un motiv pentru amânarea măsurilor de prevenire a degradării mediului”.
POLUAREA PRIN GAZUL NATURAL SI PRODUȘII SĂI DE ARDERE ÎN DISPOZITIVELE TERMICE INDIVIDUALE (DTI)

  1. Metanul, sub forma de gaz natural a fost considerat până nu demult cel mai curat combustibil pentru producerea energiei termice și electrice, dar studii recente au dus la identificarea în gazele de ardere a cel puțin 70 de specii, unele majore, altele minore incluzând hidrocarburi aromatice, aromatice substituite și poliaromatice (PAH), produși cancerigeni (la care nu există concentrație maximă admisibilă). Aceste studii ca și cele ale funinginei, ale oxizilor de azot, NOx din flacăra de gaz metan, arată că între reacția teoretică de oxidare: CH4+2O2→CO2+H2O și realitatea practică este o deosebire important cu consecințe serioase asupra mediului și sănătății.
Articolul precedentTrei morţi şi şase răniţi într-un atac comis de un adolescent în New Mexico
Articolul următorDeputatul PNL, Alexandru Andrei: ”Încă un pas spre reducerea vârstei de pensionare a giurgiuvenilor!”