Acasă Stiri Alba Taxe și impozite locale anul 2023 | 05.10.2022

Taxe și impozite locale anul 2023 | 05.10.2022

Taxele și impozitele locale se majorează cu 50% din anul 2023 | 05.10.2022

„Nu e neapărat necesar să crească impozitele. După cum ştiţi, faţă de această grilă, care a fost stabilită în anul 2015, autorităţile locale au o marjă de stabilire cuprinsă între 0,8% şi 0,2%, dacă nu mă înşel, sau 2%. Deci, practic, pe de o parte, pot acţiona în cadrul acestei marje, pot creşte impozitele. Până la urmă este vorba de veniturile autorităţilor locale şi atunci când ne întrebăm de ce, de fiecare dată, statul român, din bugetul de stat, din taxele tuturor, trebuie să suplinească lipsa de venituri la nivel autorităţilor locale, cred că un răspuns este şi în zona aceasta a colectării veniturilor locale.

Nu în ultimul rând, trebuie să ţineţi cont de faptul că populaţia cu venituri mici este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate. Există o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în Codul fiscal. Deci, impactul unei creşteri de impozite, eventuale creşteri nu vor fi pe persoanele care au venituri mici. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont şi de de faptul că este totuşi o chestiune de inechitate ca impozitele să fie la fel în UAT-uri diferite şi ca nivel de trai şi ca nivel de dezvoltare, dacă vreţi, economică”, a conchis ministrul Finanţelor.

Taxe și impozite locale 2023

Articolul precedentALERTĂ ALINENTARĂ: Un oțet din magazine este de fapt acid acetic. ANPC l-a retras de pe rafturi
Articolul următorNicolae Ciucă la Alba Iulia: „În aceste vremuri caracterizate de crize multiple și succesive, tot ceea ce avem nevoie este de solidaritate”